Josep Porcar presenta “Llambreig” a Barcelona

El poeta Josep Porcar presenta "Llambreig"

Josep Porcar durant la presentació del seu nou llibre de poemes “Llambreig” / Foto: L.Bernis

El poeta i periodista Josep Porcar va presentar ahir el seu nou poemari “Llambreig” a Barcelona. El valencià, animat pels seus col·legues barcelonins, va oferir un recital conformat per una selecció de poemes inclosos en el seu llibre. El recital, que va començar a les 20.30h i es va allargar fins gairebé les 22.00h, es va dur a terme al restaurant l’Horiginal situat a Ciutat Vella i que ja fa més de deu anys que dedica una tarda a la setmana, els dimecres, a la poesia en un format de cafè-poesia.

L’editorial Tria Llibres ha estat l’encarregada de publicar aquesta edició. Miquel Tuson, el seu director editorial, també va estar present a l’acte per promocionar el poemari així com per fer una intervenció on va voler reivindicar el paper de les petites editorials que, segons considerà, són imprescindibles per difondre la cultura i la llengua en els territoris de parla catalana.

La presentació va córrer a càrrec de l’escriptor i professor Jaume Subirana qui es va declarar des del principi admirador i amic de Josep Porcar. Subirana va fer, en primer lloc, una reflexió de la poesia per, a continuació, centrar-se breument en el poeta. Respecte Porcar va dir que els seus poemes tenen la capacitat de barrejar el que se sent i el que es veu. Tampoc no va oblidar la faceta de dissenyador gràfic del valencià a qui va definir com una “ànima digitalment inquieta.”

Amb “Rés de rescabalament”, el poema més dur segons el poeta, va encetar el recital “a mode de catarsi” i a partir d’aquí va fer un recorregut a través de les tres parts en què es divideix el poemari: Longituds d’ona, Ranera i Empelts de Llamp. Entrecreuant poemes, reflexions i experiències personals el recital va aconseguir omplir el local amb tot de personalitats relacionades amb el món de la poesia catalana.


Relacionat:
Entrevista de “Barcelona en clau de poesia” a Josep Porcar
Poema “Un estrany balanceig” de Josep Porcar

5 pensaments sobre “Josep Porcar presenta “Llambreig” a Barcelona

  1. Retroenllaç: Llambreig | poesiaperlarevolta

  2. Retroenllaç: Llambreig2 | poesiaperlarevolta

  3. Retroenllaç: “Un estrany balanceig” – Josep Porcar | Barcelona en clau de poesia

  4. Retroenllaç: Josep Porcar: “La realitat es pot poetitzar en 140 caràcters” | Barcelona en clau de poesia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s