Antonio Fajardo canta al seu avi

Antonio Fajardo, acompanyat a l'arpa recitant i cantant "Poemario"

Antonio Fajardo, acompanyat a l’arpa recitant i cantant “Poemario”; poemes del seu avi. /       Foto: L.Bernis

Antonio Fajardo va oferir ahir vespre a l’Horiginal un recital cantat i musicat de la selecció de poemes escrits pel seu avi, Rafael Ruiz Fernández-Villalón, que ha publicat sota el nom de “Poemario”. L’arpa, la veu del baix i les il·lustracions projectades de l’artista polonès Piotr Perski van ser les encarregades de donar volum a aquest compendi de quinze poemes editat pel mateix Fajardo.

“Poemario” es divideix en blocs de temàtica diversa entre els que podem trobar des de poemes de crítica social o política fins a versos més íntims que parlen de les pors del poeta i de les seves experiències. Rafael Ruiz, que no va publicar mai en vida els seus escrits, perquè considerava la poesia com quelcom molt íntim, surt ara a la llum a través de la veu del seu nét.

Entre els assistents a l’acte es trobaven familiars de l’autor així com la seva vídua, però també poetes com Jordi Pàmias qui va intervenir per elogiar un del poemes titulat “El último” que va descriure com “ambigu i misteriós”. Antonio Fajardo va explicar que per ell la música dóna relleu al text i fa que aquest prengui una altra dimensió. “La base musical ve donada pel mateix poema”.

L’acte es va produir en un ambient íntim en què el músic va intentar “trencar el vidre entre escenari i audiència” convidant el públic a fer intervencions o preguntes entre els diferents blocs de poemes. Fajardo rendeix així un homenatge al seu avui Ruiz Fernández-Villalón qui va morir fa dos anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s