Eduard Escoffet: Poemes que s’han de sentir


Eduard Escoffet es va lluir el dijous a l’Fnac de l’Illa llegint versos del seu llibre “El Terra i el Cel”, tot i els nervis que pot causar un canvi d’última hora, com va ser el fet que Josep Pedrals -el que havia de ser el seu company de recital-, no pogués assistir-hi.

El poeta va començar llegint “Manifest”, un poema que, com gairebé tots el que va recitar, requereix ser escoltat més que llegit. Un dels pocs poemes realistes del recull, com el mateix autor va dir, és “Estat”, en el qual es reflecteix la idea assumida per tothom -“fa un temps, ara ja no”- que l’Estat ens ho solucionaria tot. “Quan et veig, quan no et veig” va ser un dels versos d’amor recitats pel poeta, així com també ho va ser “L’amor ho fa malbé tot” que, segons Escoffet, tot i no semblar-ho “és un poema molt positiu”.

L’escriptor també va sentir-se amb ganes de llegir alguns poemes que no eren seus, com un que tractava sobre el desig d’anar a Brasil i barrejava alemany, anglès i austríac -Escoffet viu apassionadament la fonètica de les llengües estrangeres-; o també “O Poema” i “Idealista”, de Felipe Boso que, en ser recitats, es converteixen en una obra totalment diferent de la que pot ser llegida.

L’acte es va tancar amb la lectura de dos poemes d’opinions contradictòries, ja que el poeta estava molt orgullós del seu “Estudis sobre l’horitzó”, del qual va haver de sentir molta gent dient que millor el tragués de l’obra, mentre “Pont sobre dues aigües”, el que pensava que suscitaria més desplaer ha estat dels més elogiats.

Aviat podreu llegir al nostre blog una entrevista a Eduard Escoffet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s