L’incontrolable pren força amb Txell Bonet

Txell Bonet

Txell Bonet durant el recital / Foto: L.Bernis

Txell Bonet va traslladar el seu particular cabaret poètic a l’escenari de l’Horiginal per oferir un recital poc convencional i de gran interacció amb el públic. El vestit customitzat per la pròpia poeta evocava “ La gran ona de Kanagawa” i va tenir un paper fonamental durant tot l’acte en què els espectadors l’havien d’anar retallant per treure’n els poemes –que protegien la poeta a mode de cuirassa-. Bonet va començar amb la cançó Bang Bang cantada des de rere la barra per rememorar els seus orígens poètics i acompanyada –com al llarg de tota la vetllada- pel guitarrista britànic Jonny Owens.

“Sense sinopsi”, “Llista de coses pendents”, “La dona invisible” o “Mentir” són els títols d’algunes de les composicions que va recitar en to teatral. A part, alguns dels poemes venien amb sorpresa: Xavi Lloses, el pianista que es va prestar a tocar el desafinat piano del local amb “Taxi a Taxim”; i amb el poema “Metamorfosi” la poeta va demanar voluntaris del públic que llegissin en els diferents idiomes als què estava traduït –castellà, anglès, francès, romanès- i islandès per telèfon en directe.

Txell Bonet va omplir la sala de purpurina, tant amb el seu vestuari i pentinat, com amb el quadre d’Ariadna Valle que l’artista li va cedir per la ocasió després que la poeta s’enamorés d’aquesta obra en un recital anterior. A mitja actuació, Sergi Malagarriga va sortir a musicar uns versos de Joan Adrover, a petició de Bonet. L’artista va sorprendre el públic mentre recitava “Pagesos i pescadors” llançant una copa a terra, demostrant un cop més la seva desimboltura.

L’espectacle va finalitzar amb el poema “Antes todo era mejor”, i una cançó francesa. L’amateurisme va estar tothora present, tal com la poeta va remarcar més d’una vegada durant el recital. Com havia predit al principi, l’incontrolable va prendre força.

Un pensament sobre “L’incontrolable pren força amb Txell Bonet

  1. Retroenllaç: Antonina Canyelles: un plaent bombardeig | Barcelona en clau de poesia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s