El “batec” de Maria Antònia Massanet

Maria Antònia Massanet presenta "Batec"

Maria Antònia Massanet presenta “Batec” – Foto: L.Bernis

La poeta mallorquina, Maria Antònia Massanet, presenta el seu nou poemari “Batec” a la llibreria Pròleg. Junt amb un seguit de poetes com Mireia Vidal-Conte, Mireia Calafell o Daniel Busquets, va oferir un tast dels seus versos als múltiples oients que van assistir.

Massanet, qui normalment és l’encarregada d’organitzar actes poètics a l’espai La Createca, va passar aquest cop a l’altra banda de l’escenari. Lluïsa Julià va presentar el poemari destacant-ne el tema del propi cos com eix principal de “Batec” i afirmant que són moltes les dones joves que opten per tractar aquesta temàtica en les seves creacions artístiques. Meri Torras també va llegir l’epíleg, fet per ella mateixa, i dividit, com el batec del cor, en sístole i diàstole.

L’autora va ser la primera en recitar, començant per un poema que tractava l’obesitat i basant-se en uns versos que resen “lo que te sobra eres tú”. “Mirades”, “Genealogies” o “Plaers de la carn” són algunes de les seccions en què es divideix el llibre i els poemes dels quals va anar desgranant. Entre alguns de “Mai som tan cos com quan naixem i quan morim”.

Mireia Vidal-Conte va escollir un sol poema dedicat a la mare de M. Antònia Massanet qui també estava a la sala.

Mireia Calafell es va mostrar molt agraïda tant per la iniciativa de La Poeteca com pel fet que comptés amb ella per un moment tan especial com la presentació d’aquest poemari. Calafell també va recitar alguns poemes que mostren a la perfecció els versos directes i contundents de la mallorquina com “Aquí em tens totalment despullada i ofrenada a tu” o “Ara no et facis l’innocent ni em desviïs la mirada”.

Daniel Busquets, que va voler també destacar la seva afinitat amb la poetessa, va escollir un poema per tancar aquesta ronda de poetes convidats que van voler donar suport a Massanet en l’estrena del llibre.

Marijó Ribas, il·lustradora de la portada i dels dibuixos de l’interior, va intervenir per explicar-ne el significat i la idea sorgida com a resultat d’allò que el conjunt de l’obra li havia inspirat. Va ser la pròpia poetessa l’encarregada de recitar l’últim  poema dedicat als seus pares per tancar aquest primer “batec” que, sens dubte, va esdevenir una bona mostra del que podem trobar en aquest llibre íntim i sincer amb el que retorna una de les poetes més actives en el panorama actual de la poesia a Barcelona.

Relacionat:
Poema III (plaers de la carn) de Maria Antònia Massanet

2 pensaments sobre “El “batec” de Maria Antònia Massanet

  1. Retroenllaç: III (plaers de la carn)- M. Antònia Massanet | Barcelona en clau de poesia

  2. Retroenllaç: Descobreix La Poeteca! | Muses amb traça

Deixa un comentari